Profil

Profil – om Susanne Hjelm Pedersen
Af Steen Blendstrup

Undervisning og Grafisk design
Grafisk design er mere end streger på et stykke papir – det er en visuel fortælling, hvor det iøjnefaldende og genkendelige skal viderebringe et nøjagtigt budskab. Den fortælling mestrer Susanne Hjelm Pedersen.

Susanne Hjelm Pedersen er grafisk designer, BA, med et bredt spektrum af erfaringer. Det benytter hun bl.a. som underviser.

– Det tager år at blive uddannet grafisk designer, men med en række tilgængelige programmer og grafiske grund teorier kan de fleste arbejder semiprofessionelt, forklarer hun. – Derfor kan iværksættere og folk, der driver virksomhed ved siden af deres faste job, have stor glæde af kurser, der sætter dem i stand til at bruge disse værktøjer.

 – Man kommer nemlig ikke uden om betydningen af virksomhedens visuelle identitet, fortsætter hun. – Det er en væsentlig del af brandingen, at folk forbinder nogle positive værdier med netop varemærket. Det være sig for et enkelt produkt eller hele virksomheden. Derfor er det ikke lige meget, hvordan en nystartet virksomhed præsenterer sig. Men indtil man er sikker på, at ideen kan bære, og mens man forsøger at holde udgifterne nede, kan man være godt tjent med selv at sætte sig ind i de grafiske værktøjer – gennem et kursus.

Samtidig vender Susanne Hjelm Pedersen undervisningserfaringen om og optræder som konsulent for virksomheder, så de bliver bedre til at købe grafiske løsninger:

 – Man kan spare mange penge – for slet ikke at tale om forsinkelser og ærgrelser – ved at have overblik over ens behov og ved at være klar i kommunikationen. Jeg kan klæde de relevante medarbejdere på til opgaven ved f.eks. at give dem et kursus i de væsentligste ting fra den grafiske verden, som er aktuelle for netop deres virksomhed.

Konsulentbistanden kan også gælde et ’sundhedstjek’ på en eksisterende visuel identitet, hvor Susanne giver virksomheden nogle guidelines for, hvordan man kan arbejde videre med det grafiske udtryk, f.eks. den løbende opdatering af hjemmesiden.

Susanne løser selvfølgelig også selv grafiske opgaver; laver illustrationer, skaber logoer og andre designs, layouter brochurer og websites og så videre.